На Яворівському військовому полігоні у Львівській області завершуються багатонаціональні командно-штабні навчання «Rapid Trident – 2020».

Читайте такожНад Дніпром у Києві літали американські військові конвертоплани: як це було (фоторепортаж)Як повідомляє Міністерство оборони України, 24 вересня учасники навчань проводили операцію зі звільнення населеного пункту від терористів. Крім того, до їхньої уваги були представлені практичні дії підрозділів цивільно-військового співробітництва. А також відбулася практична демонстрація можливостей табору для біженців, організованого Товариством Червоного Хреста.

Відео дня

За словами співкерівника навчань з американської сторони, полковника Майкла Хансона, концепція цьогорічного навчання базувалась на відпрацюванні українськими армійськими підрозділами та підрозділами інших силових структур при підтримці союзників питань відбиття збройного нападу недружніх країн, відновлення суверенітету і контролю над державним кордоном:

«Представники ЗС України та інших військових формувань зробили все найкраще для того, щоб досягнути цих високих стандартів. Вони досягли високих результатів і проявили себе як хороша команда. Це найкраще навчання, у яких я брав участь».

Військові навчання «Rapid Trident – 2020»

Навчання триватимуть до 25 вересня на різних ділянках львівського військового полігону.

Під час практичних занять використовувалося:

  • понад 500 одиниць військових автомобілів та бойових броньованих машин,
  • вертольоти Мі-8 армійської авіації армійської авіації Сухопутних військ,
  • літаки Повітряних сил ЗСУ та ЗСУ США.