Армійським собакам нададуть AR-окуляри / COMMAND SIGHT, INC.

Збройні сили США і компанія Command Sight показали окуляри доповненої реальності для собак. Пристрій дозволить військовим кінологам віддалено направляти своїх вихованців.

Читайте такожУ США розробляють автономні морські баржі для дозаправки вертольотів

Як повідомляє Naked Science, в окуляри вбудована камера, що передає кінологам зображення в реальному часі, а також дисплей, який допоможе віддавати тваринам команди. Пристрій також забезпечений рацією, щоб собака чула команди людини.

Відео дня

Система AR була вбудована в тактичні окуляри для собак від Rex Specs, які захищають тварин від ультрафіолету, трави опадів і дрібних осколків.

Перші дослідження щодо зв'язку з собакою через AR-окуляри виявилися напрочуд успішними. Управління технологій швидкого реагування Міністерства оборони США профінансувало наступний етап розробки.

Зазначається, що досі фахівці змушені перебувати в полі зору собаки, щоб давати їй команди за допомогою рухів, голосу або лазерної указки. Це обмежує свободу дій і наражає людей на небезпеку. Нова технологія відкриє додаткові можливості і зробить роботу військових безпечнішою. Крім того, камери на головах собак зроблять роботу кінологів більш точною. 

Більше новин на тему