Олексій Тарасенко розповів, яку техніку використовують окупанти під Бахмутом / фото instagram.com/libkos

Серед знищеної на Бахмутському напрямку техніки російських окупаційних військ – більшість було виготовлено ще за Радянського Союзу. Однак там з'являється і більш сучасна техніка.

"Те, що зараз, наприклад, стоїть безпосередньо перед нами підбите, – це БТР-70 БМП-3, БМП-2, БМП-1. Але з'являється і сучасна техніка, вдалося підбити танк Т-90м "Прорив". Нічого більше такого суперсучасного ми не спостерігали в нашій зоні відповідальності", – розповів в ефірі телеканалу FREEДОМ старший лейтенант, заступник командира штурмового батальйону 5-ї окремої штурмової бригади ЗСУ Олексій Тарасенко.

За його словами, з "умовно сучасного" у окупантів здебільшого засоби радіоелектронної та радіоелектронної розвідки. Техніка в основному на колесах, шасі або легкому гусеничному ходу.

Відео дня

"Це те, що стосується традиційних піхотних засобів, тобто бронетранспортерів, БМП і танків. В основному це традиційні танки Т-72 і традиційна БМП всіх модифікацій. Нічого надприродного тут поки не з'являється", – констатував Тарасенко. 

Війна в Україні: це варто знати

На Маріупольському напрямку військові збили літак російських окупаційних військ. Командувач Повітряних сил ЗСУ Микола Олещук повідомив, що йдеться про винищувач-бомбардувальник Су-34

Крім того, на Одеському напрямку велася бойова робота по російському Су-30. Зараз з'ясовується, чи вдалося уразити літак. 

Що стосується ситуації на фронті, то, за інформацією від Генштабу ЗСУ, за добу там сталося 48 бойових зіткнень. 

Вас також можуть зацікавити новини: