Військовий Олексій Тарасенко розповів про ситуацію під Бахмутом / фото 53 ОМБр ім. князя Володимира Мономаха

Російські окупанти зазнають великих втрат в атаках на позиції Сил оборони в районі Бахмута Донецької області. Ситуація там залишається важкою, проте останніми днями наступальний порив ворога дещо знизився – принаймні, в зоні відповідальності 5-ї штурмової бригади ЗСУ.

Як розповів в ефірі телеканалу FREEДОМ старший лейтенант, заступник командира штурмового батальйону 5-ї окремої штурмової бригади ЗСУ Олексій Тарасенко, окупаційні війська платять велику ціну за кожні 10 метрів просування. Він зазначив, що за день тільки артилерією його батальйону і скидами з дронів "Мавік" ліквідовувалося до 15-20 ворожих військових. 

"Це тільки на дуже вузькому відрізку фронту. Загалом, це дуже великі втрати і тисячі за тиждень в зоні відповідальності бригади", – додав він. 

Відео дня

При цьому, за словами Тарасенка, лінія фронту трохи стабілізувалася. 

"Збройні сили вийшли на свою другу лінію оборони, яка була підготовлена раніше. І зараз, в принципі, все зводиться до артилерійських обстрілів і опозиційних стрілецьких боїв", – пояснив він. 

Військовий наголосив, що у ворога були успіхи, які виражалися в "планомірному відході на 50-100 метрів зі збереженням лінії фронту". Однак, як зазначив Тарасенко, росіянам "доводилося дуже важко", тому що піхота противника працювала без бронетехнки.

Війна в Україні: важливі новини

Нещодавно українські військові збили на півдні одразу три російські літаки Су-34. За словами начальниці Об'єднаного координаційного прес-центру Сил оборони півдня України Наталії Гуменюк, після цього росіяни значно зменшили використання тактичної авіації на південному напрямку. 

Що стосується ситуації на фронті, за інформацією Генштабу, протягом доби ворог атакував відразу на декількох напрямках фронту. На передовій відбулося 48 бойових зіткнень. 

Вас також можуть зацікавити новини: