Ілюстрація \ REUTERS

Держдепартамент США опублікував попередження про можливі терористичні акти в Барселоні під час різдвяних і новорічних свят.

Читайте такожІсламісти півроку готували теракти в Каталонії, не привертаючи уваги поліції - ЗМІ

Четвертий рівень терористичної загрози з п'яти можливих діє в країні вже більше трьох років, передає kommersant. «Проявляйте підвищену обережність у зонах руху транспортних засобів, у тому числі автобусів, в районі Барселони Рамбла під час різдвяних і новорічних свят», - повідомляє відомство в "Твіттері".

Держдеп попереджає, що терористи з більшою часткою ймовірності можуть атакувати туристичні точки, транспортні вузли та інші громадські місця.

Як повідомляв УНІАН, 17 серпня 2017 року на пішохідній вулиці Лас-Рамблас у центрі Барселони в натовп врізався вантажний автомобіль. Жертвами атаки стало 13 людей, більше 100 постраждали. Відповідальність за теракт взяла на себе терористична організація «Ісламська держава». Пізніше в той же вечір ще один фургон в'їхав у пішоходів у місті Камбрільс, в результаті чого загинула одна людина, ще п'ятеро отримали поранення. Поліції вдалося ліквідувати всіх ймовірних бойовикыв, які перебували у фургоні.