Ангела Меркель / REUTERS

Канцлер Німеччини Анґела Меркель у своєму новорічному зверненні, що транслюватиметься по телебаченню ввечері в понеділок, 31 грудня, закликала жителів країни до єднання і уваги до інтересів інших.

Читайте такожНастав 2019-й: які країни вже зустріли Новий рік (фото, відео)

"Ми зможемо впоратися з викликами нашого часу, тільки якщо будемо триматися разом і працювати з іншими понад кордонами", - підкреслила вона. У досягненні своїх власних інтересів слід "враховувати інтереси інших", зазначила Меркель, в цьому полягає "урок двох світових воєн", передає "Німецька хвиля"

Відео дня

Серед найважливіших проблем, з якими зіткнулася країна, Меркель згадала боротьбу зі зміною клімату, "приведення до ладу" потоків міграції та боротьбу з міжнародним тероризмом. У Раді Безпеки ООН, місце в якій Німеччина отримує на два роки, країні доведеться зіткнутися з глобальними завданнями, підкреслила канцлер.

Меркель також прокоментувала і своє рішення не посідати більше політичних постів після завершення цього терміну на посаді канцлера Німеччини. "Демократія живе змінами, всі ми підвладні часу", - підкреслила вона.

Нагадаємо, що 29 жовтня Меркель заявила про те, що має намір відмовитися від посади голови Християнсько-демократичного союзу (ХДС), але збирається залишитися канцлеркою до наступних виборів до Бундестагу у 2021 році.