Президент Молдови поскаржився Медведєву з-за санкцій РФ проти України / Фото УНІАН

Президент Молдови Ігор Додон поскаржився прем'єр-міністру Російської Федерації Дмитру Медведєву, що заборона Росії ввозити промислові товари, сільгосппродукцію і продовольство з України створила труднощі для молдовського експорту.

«Направив офіційного листа Дмитру Медведєву у зв'язку з постановою уряду РФ, яка створила певні труднощі для молдавського експорту», - заявив Ігор Додон на сторінці в Twitter.

Зокрема, в опублікованому ним листі сказано, що заборона ввезення товарів з України або з її території «створює бар'єри для експорту молдавської продукції на російський ринок у зв‘язку з подовженням маршруту доставки вантажів і збільшення транспортних витрат».

Відео дня

Додон попросив Медведєва «за можливості найближчим часом розглянути питання про вихід із ситуації, що склалася».

Читайте такожДодона вп'яте відсторонили від посади президента Молдови

Як повідомляв УНІАН, 29 грудня 2018 року Росія заборонила ввезення промтоварів, сільгосппродукції та продовольства України.

«Підписаною постановою вводиться заборона на ввезення в Росію товарів, країною походження яких є Україна, або товарів, що переміщуються через територію України, за затвердженим списком. Основний обсяг товарів, щодо яких введено заборону, відноситься до категорії промислових. У список також включено сільськогосподарську продукцію, сировину і продовольство», - йдеться в повідомленні.

При цьому заявляється, що уряд Росії може ухвалити рішення про скасування введених спеціальних економічних заходів, якщо Україна скасує обмежувальні заходи, введені раніше щодо конкретних російських товарів.

Таким чином Росія вдруге оголосила про заборону імпорту продовольства з України, оскільки відповідне рішення вже ухвалено в рамках продовольчого ембарго, введеного проти країн Заходу й України. Щодо України ці обмеження діють з 1 січня 2016 року.