Європейське агентство авіаційної безпеки (EASA) тимчасово заборонило експлуатацію літаків Boeing 737 MAX. Про це йдеться у прес-релізі EASA, опублікованому ввечері 12 березня.

"Через трагічну аварію рейсу ET302 авіакомпанії Ethiopian Airlines... Європейське агентство авіаційної безпеки вживає всіх необхідних заходів для гарантування безпеки пасажирів", - ідеться в повідомленні.

Відео дня

Читайте такожЗа хвилини до смерті: блогери з РФ зняли відео перед авіакатастрофою в Ефіопії

Директива агентства передбачає зупинення польотів усіх літаків Boeing 737 MAX 8 і 737 MAX 9 у Європі. Рішення набуває чинності о 21.00 за Києвом.

"Також EASA опублікувало директиву про безпеку, яка зупиняє всі комерційні рейси вищевказаних моделей, які здійснюють оператори третіх країн у Євросоюз, із Євросоюзу або в його межах", - повідомляють у прес-релізі.

Як повідомляв УНІАН, 10 березня в Ефіопії розбився пасажирський літак Boeing 737 авіакомпанії Ethiopian Airlines, що виконував рейс до Найробі (Кенія). На борту були 149 пасажирів і 8 членів екіпажу, всі вони загинули. Жертвами авіакатастрофи стали громадяни понад 30 країн. Причина катастрофи наразі невідома.