США хочуть отримати право на участь у європейських проектах озброєння / Twitter/笑脸男人

Сполучені Штати Америки поставили ультиматум Європейського Союзу для того, щоб він вніс зміни в курс своєї оборонної політики, яка повинна бути тісно пов'язана з інтересами Вашингтона.

Про це повідомляє El Pais.

За інформацією видання, США вимагають, щоб компанії мали право на участь у європейських проектах, пов'язаних з озброєнням. У свою чергу в Брюсселі остерігаються потрапляння в "пастку американських нормативів з експорту військового матеріалу".

Відео дня

Читайте такожТрамп порадив Британії не платити ЄС $50 мільярдів за Вrexit

Напруженість цього питання вже нібито вийшла на той рівень, що адміністрація президента США Дональда Трампа попередила Євросоюз про ризик залишитися сам на сам перед погрозами з боку Росії

Свою позицію США озвучили під час візиту у Вашингтон представників європейського комітету з політики і безпеки, які прибули для переговорів з чиновниками адміністрації Трампа. Зустріч повинна була зблизити позиції з питання нормативів майбутнього європейського фонду оборони і проектів з озброєння програми Постійного структурованого військового партнерства.

Також у Вашингтоні вважають, що норми Євросоюзу занадто рестриктивні і будуть перешкоджати участі їх компаній у розробці озброєнь в Європі.

В ході зустрічі Євросоюзу був поставлений ультиматум, щоб вони змінили схвалені норми. США заявили, що військові плани Євросоюзу можуть призвести до того, що індустрії зброї двох сторін не зможуть працювати разом.