REUTERS

США вітають висновки Міжнародної спільної слідчої групи щодо обвинувачених у загибелі пасажирів авіалайнера Boeing 777 рейсу МН17, збитого у небі над Донбасом 17 липня 2014 року, і закликають Росію сприяти покаранню винних.

Про це йдеться у заяві державного секретаря Майкла Помпео, поширеній Державним департаментом США.

Читайте такожСБУ оголосила про підозру чотирьом фігурантам справи MH17

Відео дня

"Всі обвинувачені сьогодні були членами очолюваних Росією сил на сході України. Ми закликаємо Росію поважати й дотримуватися резолюції 2166 (2014.) Ради Безпеки ООН і забезпечити, щоб усі обвинувачені, котрі перебувають нині в Росії, постали перед судом", - наголошується в повідомленні.

У Держдепі також зазначили, що США "вітають оголошення про висунення обвинувачень чотирьом особам за їхню роль у збиванні рейсу MH17 Малайзійських авіаліній 17 липня 2014 року".

"Це важлива віха у пошуках істини, і ми, як і раніше, впевнені у професіоналізмі та здатності голландської системи кримінального правосуддя переслідувати винних справедливим і неупередженим чином. Ми повністю підтримуємо роботу голландської влади і Спільної слідчої групи - незалежного кримінального розслідування, очолюваного Нідерландами, Австралією, Бельгією, Малайзією та Україною", - додав Помпео.

Як повідомляв УНІАН, 19 червня головний прокурор Нідерландів, голова міжнародної спільної слідчої групи Фред Вестербеке заявив, що суд над підозрюваними у збитті малайзійського "Боїнга" в небі над Донецькою областю влітку 2014 року розпочнеться 9 березня 2020 року.

Першими чотирма підозрюваними особами в трагедії рейсу МН17 є російський терорист Ігор Гіркін (Стрєлков), який влітку 2014 року був так званим "міністром оборони ДНР", російський генерал Сергій Дубинський (позивний "Хмурий"), який керував "розвідкою ДНР", Олег Пулатов (позивний "Гюрза"), який у 2014 році був "главою 2-го відділу ГРУ ДНР", а також Леонід Харченко (позивний "Кріт"), який був ватажком "розвідувального батальйону" бойовиків.