Кім Чен Ин і Дональд Трамп / REUTERS

Президент США Дональд Трамп розповів про нового листа, якого він отримав днем раніше від лідера Північної Кореї Кім Чен Ина.

За словами Трампа, цей лист "дуже гарний" і "дуже позитивний", і він може знову зустрітися з Кімом – хоча він не уточнив, коли така зустріч могла б відбутися, пише Радіо Свобода.

Як сказав Трамп журналістам, Кім "не був задоволений" американсько-південнокорейськими військовими навчаннями, що почалися 5 серпня.

Відео дня

"А ви ж знаєте, мені вони теж ніколи не подобалися. А знаєте, чому? Оскільки не люблю платити за них", - додав Трамп.

Читайте такожПівнічна Корея випробувала нову зброю – Кім Чен Ин погрожує ворогам «невідворотним лихом»

Трамп і Кім провели вже три зустрічі за останні 14 місяців, нагадує "Радіо Свобода". За повідомленнями, останню наразі, 30 червня, вони перервали й не довели до кінця. Після цього обидва домовилися поновити переговори на робочому рівні, але цього досі не сталося.

Державний секретар США Майк Помпео заявляв 7 серпня, що сподівається на поновлення цих переговорів уже наступними тижнями.

Пхеньян уже погрожував можливим поновленням ядерних вибухів і випробувань балістичних ракет, незважаючи на мораторій, що фактично діє з 2017 року.

А 6 серпня Північна Корея знову запустила дві ракети та "накинулася" на США і Південну Корею за їхні спільні військові навчання, що почалися попереднього дня.

Трамп не надав цьому пускові великого значення і далі говорив про мораторій Пхеньяна як про свідчення поступу в намаганнях США скоротити загрозу з боку Північної Кореї з ядерним і ракетним озброєнням.