У Греції обурилися поведінкою поліцейських, які вивели 20 підлітків з кіно, коли ті дивилися "Джокера" / скріншот з фільму

Грецькі політики кілька днів поспіль сваряться через поліцейських, які ввійшли до зали кіно з рейдом і витягнули звідти 20 неповнолітніх, коли ті переглядали стрічку «Джокер».

Про це пише Euractiv.

Читайте такожІмператор Японії офіційно оголосив про вступ на престол (фото, відео)

Відео дня

Інцидент з рейдом правоохоронців викликав обурення у грецьких соцмережах. Користувачі назвали його «фашистським» та обізвали Грецію «авторитарною державою».

У Греції фільм дозволили дивитися тільки дорослим, тоді як в інших країнах віковий ценз становить то 12, то 18 років.

Місцеві ЗМІ пояснюють, що витягувати підлітків із кінозал попросили двоє представників Міністерства культури. Водночас в офіційному повідомленні Міністерство заявило, що не знало про такий запит.

Зазначається, що проблема виникла ще й зі старим законом 1937 року, який оновили у 2010-му. Згідно з ним, адміністрацію кіно штрафують, якщо ті допускають неповнолітніх на заборонені фільми.

Партія опозиціонерів «Сиріза» у грецькому парламенті звинуватила демократів у поверненні Греції до «темних віків». У відповідь демократи зауважили, що «Сиріза» перебувала у владі понад 5 років і могла змінити закон.

Аби пом’якшити напруженість, міністр цивільного захисту Міхаліс Хрисохоїдіс заявив, що перегляне фільм разом зі своїм 15-річним сином.

Дії правоохоронців та політизацію інциденту розкритикувала міністр культури Греції Ліна Мендоні.

Пізніше виявили, що уряд справді попередив 20 кінотеатрів, аби ті не пускали на сеанси «Джокера» неповнолітніх.

Нагадаємо, за кілька місяців до виходу на екранах кіно фільму "Джокер" американська армія попередила свій особовий склад про ймовірну підготовку "божевільними екстремістами" масових розстрілів.