У Білорусі чоловік отримав другий довічний термін / yarnovosti.com

У Мінську міський суд засудив Сергія Девкша до довічного терміну ув'язнення, який стане для нього другим подібним вироком.

Як повідомляє Sputnik, Девкш вже відбув 15 років у колонії за вбивство співробітника міліції. Цього разу його засудили за замах на вбивство.

"Суд визнав Сергія Девкша винним у замаху на вбивство працівника міліції та призначив йому 23 роки позбавлення волі. З урахуванням раніше призначеного покарання він відбуватиме довічне ув'язнення в колонії особливого режиму", - пише видання.

Відео дня

Зазначається, що перед винесенням вироку злочинець спочатку відвертався від камер журналістів, а після став демонстративно позувати і посміхатися. На питання, чи зрозумілий йому вирок, він відповів ствердно. Примітно, що міліціонер, на якого робив замах підозрюваний, також був присутній і залі.

Читайте такожЄвросоюз засудив нові смертні вироки у Білорусі

На початку нового тисячоліття Девкш був оголошений в міжнародний розшук, а затримали його в Польщі. Після чого екстрадували в Білорусь і судили за вбивство співробітника міліції в серпні 2001 року. До цього він вже відбував покарання за вбивство кількох людей.

За вбивство співробітника міліції (з урахуванням раніше скоєних злочинів) Девкша могли засудити до виняткової міри покарання. Але враховуючи його видачу з території Євросоюзу, де смертна кара заборонена, вбивці призначили один довічний термін, а сьогодні ще й другий. Сьогодні він отримав п'ятий за рахунком вирок.

Як повідомляв УНІАН, у Білорусі 10 січня винесли перший в 2020 році смертний вирок стосовно відразу двох людей. Двох братів Костєвих - Ілля і Станислава звинуватили у вбивстві своєї вчительки, яка жила неподалік, а також у підпалі її будинку.