Дональд Трамп / REUTERS

Фінальне голосування в Сенаті США у справі про імпічмент президента Дональда Трампа відбудеться в середу, 5 лютого.

У понеділок, 3 лютого, між учасниками слухань про імпічмент відбудеться фінальний обмін аргументами, повідомляє Голос Америки.

Найімовірніше, президента Трампа буде виправдано: для визнання його винним і усунення від посади потрібно не менш як 62 голоси.

Відео дня

Читайте такожСША готуються обмежити в’їзд для громадян шести країн

Разом з тим учора Сенат ухвалив рішення не викликати свідків на процес щодо імпічменту президента Трампа і не вимагати у Білого дому надання додаткових документів, на чому наполягали демократи.

Трамп став третім президентом США, чий імпічмент розглядався в Сенаті. У 1868 році імпічменту було піддано Ендрю Джонсона, в 1998 році - Білла Клінтона - обидва були виправдані.

Як повідомляв УНІАН, у вересні 2019 року в США почалося розслідування щодо можливості імпічменту Трампа, після того, як співробітник спецслужб написав скаргу про тиск, який президент США, за його даними, чинив на президента України Володимира Зеленського з метою нашкодити своєму можливому супернику на виборах 2020 року демократу Джо Байдену.

19 грудня Палата представників оголосила імпічмент Трампу за двома представленими демократами статтями обвинувачення: у зловживанні владою і в перешкоджанні роботі Конгресу.

Звинувачення будуються на факті заморожування військової допомоги Україні влітку 2019 року і на свідченнях про те, що президент вимагав від Києва вести розслідування діяльності сина Байдена в Україні.

Звинувачення в перешкоджанні діяльності Конгресу пов'язано з тим, що Білий дім заборонив давати свідчення чиновникам і надавати документи, пов'язані з розслідуванням.

Республіканці і сам Трамп стверджують, що президент не порушив жодних законів.