REUTERS

Адміністрація Барака Обами зайняла «не достатньо хорошу позицію» для протистояння втручанню Росії у американські президентські вибори в 2016 році. До того ж її можливості дати відповідь були обмежені сильно політизованим середовищем й іншими факторами, які зіграли на користь Москви.

Про це, як пише Reuters, йдеться у звіті Комітету Сенату з питань розвідки. Його підтримали обидві партії. В документі йдеться, що підхід адміністрації Обами до вирішення проблеми російського втручання міг стати на заваді більш повному розумінню масштабів дій Москви. А це, у свою чергу, обмежило дії США.

Читайте такожТрамп знову поскаржився на "українське втручання" у вибори в США

Відео дня

Видання зауважує, висновки комітету надзвичайно важливі. Тож демократична меншість у Сенаті приєдналася до республіканської більшості в критиці адміністрації Обами за неналежне протистояння тому, що розвідувальні управління США називають російською операцією, націленою на зміну курсу голосування у 2016 році на користь кандидата від Республіканської партії Дональда Трампа.

«Комітет виявив, що рішення обмежити й відкласти інформаційний потік щодо російської діяльності в 2016 році хоч і можна зрозуміти, однак воно неумисно обмежило здатність адміністрації дати відповідь», - йдеться у звіті.