Ілюстрація / REUTERS

Прем'єр-міністр Росії Михайло Мішустін доручив припинити рух через державний кордон з 30 березня, щоб запобігти поширенню коронавірусу.

На сайті російського уряду опубліковано розпорядження Мішустіна, згідно з яким тимчасово обмежується пересування через "автомобільні, залізничні, пішохідні, річкові і змішані пункти пропуску через державний кордон Російської Федерації, а також через сухопутну ділянку російсько-білоруського державного кордону".

Читайте такожВ адміністрації Путіна зафіксовано перші випадки коронавірусу

Відео дня

При цьому в розпорядженні встановлено декілька категорій людей, які зможуть перетинати кордон. У тому числі виняток зроблять для дипломатів, водіїв вантажних автомобілів міжнародного сполучення та локомотивних бригад міжнародних поїздів.

Крім того, кордон зможуть перетинати люди, які їдуть на похорон близьких родичів.

У розпорядженні також зазначено, що обмеження не стосуються "громадян Російської Федерації, які постійно проживають на територіях окремих районів Донецької та Луганської областей України, при наявності паспорта громадянина Російської Федерації".

За останніми даними, в Росії виявлено 1264 випадки зараження коронавірусом нового типу, з них 49 пацієнтів одужали, а також зафіксовано сім смертних випадків.

Нагадаємо, перед закриттям державного кордону України з Польщею відбувалося повне беззаконня - утворилися жахливі черги, прикордонники не встигали оформляти людей.

Як повідомляв УНІАН, президент Володимир Зеленський заявив, що до кінця п'ятниці 27 березня державна кордон буде закрито, про українських громадян, які залишаться поза її межами, будуть дбати дипломати.

Читайте також: