Підлітки з державних і приватних шкіл пройшли маршем по Капітолійському пагорбу / seattlepi.com

Про це повідомляє The Wall Street Journal.

Підлітки з державних і приватних шкіл пройшли маршем по Капітолійському пагорбу і центральними кварталами Сієтла, скандуючи серед іншого: "Ми не визнаємо обраного президента". Багато хто розмахував плакатами з написом "Не мій президент" або "Любов перемагає."

За оцінкою представника приватної школи, у акції взяли участь понад 5000 учнів з 20 середніх і вищих шкіл. Учні, які покинули класи, отримають поважну причину відсутності, сказав прес-секретар Люк Дюйсі.

Відео дня

Деякі, хто приєднався до маршу, заявили, що вони виступають проти розкольницької риторики Трампа і хочуть продемонструвати підтримку тим, кого став його мішенню – мусульманам або іммігрантам.

Читайте такожРозгін протестів проти Трампа в Портленді: поліція застосувала гумові кийки та сльозогінний газ (відео)

Інші кажуть, що вони прийшли підтримати своїх друзів або просто спостерігати за тим, що відбувається.

Мер Сіетла Ед Мюррей підтримав учнів, зазначивши, що він аплодує їх широкій участі у протесті. "Дуже важливо, щоб їх мирні голоси були почуті. Давайте подивимося один на одного і будемо в безпеці", – сказав він.

О 5:30 години дня поліція Сіетла у Twitter повідомила, що було заарештовано двох чоловіків, які не приймали участь у протестах.

За словами поліцейських, чоловіки були затримані за напад на офіцерів. Ніякої додаткової інформації щодо нападів не було представлено. Поліція зазначила, що демонстрація, неважаючи на ці напади, продовжувала носити мирний характер.