57-й Венеціанський бієнале / фото REUTERS

У суботу, 13 травня, об 11:30 за київським часом відкрився для публіки 57-й Венеціанський бієнале - одна з провідних виставок сучасного мистецтва у світі, яка кожні два роки проводиться у італійській Венеції, пише DW.

Бієнале триватиме до 26 листопада, а його організатори очікують, що протягом цього часу виставку відвідає близько 500 тисяч шанувальників сучасного мистецтва.

Читайте такожУряд вирішив не економити на участі України у Венеційському бієнале

Відео дня

Цьогорічний бієнале проходить під гаслом "Viva Arta Viva" ("Нехай живе мистецтво"), таку ж назву має головна експозиція виставки, кураторкою якої є француженка Кристін Масел, яка відома тим, що прагне надати шанс молодим та досі незнаним митцям. На головній виставці свої роботи представлять близько 120 митців з 51 країни світу.

Крім того, в рамках бієнале працюватимуть понад 80 національних павільйонів, серед яких буде і український. Україну на 57-му Венеціанському бієнале представлятиме, зокрема, відомий український фотохудожник Борис Михайлов зі своєю серією робіт "Парламент". Разом із ним свої роботи виславляють і інші українські митці.