Капітан затонулого від шторму на Волзі теплоходу "Булгарія" Олександр Островській намагався врятувати корабель від загибелі, вивівши його на мілину, але трохи не встиг. Про це повідомляє РІА Новини з посиланням на начальника Приволзького регіонального відділення МНС РФ Ігоря Паньшина.

"Ймовірно, він знав, що судно гине, відхилився від курсу і йшов на мілину, до якої не дотяг 40 метрів. Швидкість була включена на повну потужність", - заявив Паньшин. За словами представника МНС, якби судно вдалося посадити на мілину, наслідки катастрофи були набагато менш трагічними.

Зараз, за словами Паньшина, "Булгарію" підняли на поверхню і поставили на мілину. На борту ведеться відкачування води і пошуки тіл загиблих. Після того, як всю воду відкачають судно зможе триматися на воді самостійно. Після цього "Булгарію", швидше за все, відбуксирують у док.

Відео дня

За останніми даними, в результаті катастрофи теплохода "Булгарія" 120 людей загинули і ще двоє залишаються зниклими без вісті. Їх тіла шукають на борту корабля, а також в акваторії Куйбишевського водосховища.

Капітан "Булгарії" Олександр Островській загинув. Його тіло знайшли 12 липня.