Сенат США буде розглядати імпічмент Трампа / фото REUTERS

Лідер більшості в Сенаті США Мітч Макконнелл розповів, що розгляд питання про імпічмент поки ще чинному президенту Дональду Трампу почнеться не раніше 19 січня.

Про це повідомляє CNN.

Мітч Макконел зазначив, що в разі, якщо сенатський процес почнеться негайно, остаточний вердикт буде винесений тільки після того, як президент Трамп залишить свій пост.

Відео дня

"Для нашої країни буде краще, якщо Конгрес і виконавча влада зосередяться в найближчі сім днів на безпечній інавгурації і передачі влади адміністрації Байдена", - заявив сенатор.

Раніше Палата представників Конгресу США уже вдруге оголосила імпічмент президенту США Дональду Трампу. Голоси "за" віддали зокрема і його однопартійці. Тепер рішення має ухвалити Сенат.

Читайте такожWashington Post: Друга процедура імпічменту Трампа почалася, що буде далі?

Імпічмент Трампа: що відомо

6 січня у Вашингтоні сотні прихильників Трампа увірвались до будівлі Капітолію в той час, коли там проходило спеціальне спільне засідання обох палат Конгресу з питання підрахунку і затвердження голосів колегії виборників на виборах президента і віце-президента Сполучених Штатів.

Після кількох годин безладів поліція звільнила будівлю Капітолію від протестувальників. Спецзасідання відновилося, і конгресмени затвердили перемогу на виборах президента кандидата від Демократичної партії Джо Байдена.

7 січня обидві палати Конгресу США завершили підрахунок голосів колегії виборників і затвердили перемогу Байдена на виборах президента.

Своєю чергою Трамп пообіцяв впорядковану передачу влади Байдену.

Інавгурація Байдена запланована на 20 січня.

11 січня представники демократичної більшості у Палаті представників США представили проект резолюції про імпічмент Трампу за "підбурювання до заколоту".

Трамп вважає ініційований Демократичною партією проти нього імпічмент найбільшим "полюванням на відьом" в історії політики.