У РФ начебто знайшли новий "український слід" у теракті в "Крокусі" / колаж з фото flickr.com/bwjones та УНІАН

Терористи з концертного залу "Крокус Сіті Холл" начебто мали перетнути російсько-український кордон, щоб із конкретною метою відвідати столицю України Київ.

У Слідчому комітеті РФ стверджують, що затримані обвинувачені отримали від координатора вказівку поїхати до кордону з Україною, перетнути його, щоб потім прибути "до Києва для отримання обіцяної їм винагороди".

У СК Росії також повідомили, що дії "московських терористів" через Telegram за допомогою голосових повідомлень "координував чоловік, який представився їм під псевдонімом".

Відео дня

У центрі уваги "Крокус" - теракт обріс деталями

У Підмосков'ї 22 березня ввечері стався масштабний теракт - невідомі відкрили вогонь у "Крокусі". Крім того, у будівлі сталася пожежа. Повідомлялося, що внаслідок атаки загинули 143 людини, і є сотні постраждалих.

Російські силовики стверджували, що затримали "чотирьох безпосередніх виконавців нападу". Відповідальність за злочин узяли на себе бойовики "Ісламської держави", але в РФ вважали за краще "розганяти" версії про "українсько-західний слід" у скоєному злочині. Російський диктатор говорив, що зловмисники намагалися потрапити на українську територію.

Українська влада заявляла, що Київ не має стосунку до злочину. Начальник Головного управління розвідки Міноборони України генерал-лейтенант Кирило Буданов говорив, що Росія щонайменше з 15 лютого поточного року знала про підготовку теракту.

Вас також можуть зацікавити новини: