Коваленко припускає, що Татарського вбили за критику Шойгу / фото з соцмереж

Військово-політичний оглядач Олександр Коваленко вважає, що вбивство російського "воєнкора" Владлена Татарського є внутрішньовідомчою конфронтацією між представниками силових структур РФ.

В ефірі телеканалу "Еспресо" експерт нагадав, що з 2022 року Татарський почав підтримувати власника ПВК "Вагнер" Євгена Пригожина та критикував російського міністра оборони Сергія Шойгу.

"Є певний пул російських воєнкорів-пропагандистів, який перебуває під патронатом міноборони РФ. Наприклад, "Комсомольська правда" повністю керується російським міноборони, але з другої половини 2022 року це видавництво почало постійно критикувати міністерство, а також підтримувати ПВК "Вагнер" і Євгена Пригожина. Підрив Татарського – сигнал для інших кореспондентів-пропагандистів, щоб вони не підтримували ПВК "Вагнер", яка є силовою структурою і філією ФСБ", – припускає Коваленко.

Відео дня

За його словами, міноборони РФ зараз ніяк не може реалізувати інтеграцію у зону бойових дій своїх ПВК, зокрема "Редут" та "Патріот" і надати їм відповідного піару.

"Цей Владлен Татарський з самого початку перебував під керівництвом ГУ Генштабу ВС РФ, тобто умовно кажучи, ГРУ, а це філія міноборони РФ. Але саме у 2022 році Татарський почав підтримувати Євгена Пригожина, ПВК "Вагнер" якого є силовою філією ФСБ. Це дві конкуруючи контори, відповідно, робимо висновок, що Татарського прибрали саме за критику Сергія Шойгу, бо не треба кусати ту руку, яка годувала тебе всі ці роки", – вважає оглядач.

Ліквідація Татарського: що відомо

У неділю, 2 квітня 2023 року в одному з кафе Санкт-Петербурга пролунав потужний вибух. Там проводив творчий вечір пропагандист та "воєнкор" Владлен Татарський, якого насправді звати Максим Фомін. Він загинув на місці.

Вже за кілька годин російські силовики заявили про затримання підозрюваної. Повідомлялося, що дівчина на імʼя Дарʼя принесла на творчий вечір Татарського статуетку, яка згодом вибухнула.

Незважаючи на це, в Кремлі все одно звинуватили в ліквідації пропагандиста Татарського Україну. Так, прес-секретар Путіна Дмитро Пєсков заявив, що за вбивством Татарського може стояти "київський режим".

Вас також можуть зацікавити новини: