Навального перевезли до клініки у Німеччині / фото REUTERS

У берлінській клініці "Шаріте" підтвердили, що прийняли на лікування російського опозиціонера Олексія Навального.

Про це на своїй сторінці у Twitter повідомила Університетська клініка "Шаріте".

Зазначається, що медики лікувального закладу почали широке дослідження стану його здоров’я.

Відео дня

"Нині триває широка медична діагностика. Після завершення досліджень і консультації з родиною лікарі, які ведуть лікування, повідомлять громадськості про захворювання і про подальші кроки в його лікуванні", - заявили в клініці. 

Читайте такожХто такий Олексій Навальний

Навального отруїли: що наразі відомо

  • Навальному стало погано в літаку, на якому той летів до Томська. Через що повітряне судно екстрено посадили в аеропорту Омська. У штабі Навального припускають, що Олексія отруїли чимось, підмішаним в чай.
  • У ЗМІ повідомляють, що Навального могли отруїти оксибутиратом натрію, який викликає галюцинації, неспокій, сплутаність свідомості та патологічне мислення. Навальний після отруєння знаходиться в комі у важкому стані. Його під'єднали до апарату ШВЛ.
  • Правоохоронні органи РФ поки не розглядають версію навмисного отруєння Навального. За даними ЗМІ, Навальний міг збирати матеріал для розслідування про депутатів з партії Путіна.
  • 21 серпня у штабі Навального з посиланням на транспорту поліцію заявили про виявлення в організмі політика небезпечної речовини. Проте у лікарні Омська цю інформацію одразу ж заперечили. 
  • За словами російських медиків, основний робочий діагноз Навального - порушення обміну речовин, яке спровокувало різке зниження рівня цукру в крові.