Тривають пошуки Раїсі / Колаж УНІАН / Скриншоти

Якщо іранський лідер Ібрагім Раїсі загинув, то інформацію про це можуть розголосити не одразу, побоюючись непердбачуваних наслідків.

Таку думку висловив екс-міністр оборони Великої Британії Тобіас Еллвуд в ефірі Sky News. Він нагадав, що проливний дощ, темрява та густий туман дуже заважають пошукам. "Це не обіцяє нічого доброго, коли потрібно так багато часу, щоб отримати інформацію про те, що сталося", - сказав він.

Еллвуд зазначив, що брак інформації від іранських державних ЗМІ, особливо з огляду на напружену політичну ситуацію в країні, підживлює спекуляції щодо майбутніх подій.

Відео дня

"Якби президент був живий, це було б підтверджено одразу, але якщо він помер, то вони можуть затримати будь-яке оголошення, щоб забезпечити наявність планів на випадок непередбачених обставин", - припускає він. 

Колишній міністр нагадав, що Раїсі є прихильником "жорсткої лінії", а велика кількість іранської молоді прагне змін. "Можуть бути величезні геополітичні наслідки для Ірану, якщо президент буде оголошений мертвим", - додав Еллвуд.

Падіння вертольоту президента Ірану: що відомо

Нагадаємо, що сьогодні гелікоптер, який перевозив президента та голову МЗС з Азербайджану, "здійснив "жорстку посадку" та зник. Почалися пошуки, однак їх значно ускладнює негода. 

Вже з'являлися повідомлення про виявлення вертольоту, однак їх спростували. Згодом стало відомо, що вдалося отримати сигнал з вертольота, на місце відправилися військові та рятувальники.

Вас також можуть зацікавити новини: