Анджей Дуда / REUTERS

Пранкер з Росії видавав себе за Генерального секретаря ООН Антоніу Гутерреша в телефонній розмові з президентом Польщі Анджеєм Дудою.

 Польський лідер більше 10 хвилин розмовляв з самозванцем. В його адміністрації сьогодні підтвердили, що розмова з російським пранкером справжня, - пише Rzeczpospolita. Видання пише, що телефонний розіграш організували двоє громадян Росії: Володимир Кузнєцов і Олексій Столяров. Жертвами їхніх пранків раніше стали американський конгресмен Берні Сандерс, британський принц Гаррі, президент Франції Еммануель Макрон і прем'єр-міністр Великої Британії Борис Джонсон.

Розмова з Дудою почалася з обговорення його перемоги в другому турі президентських виборів у Польщі. Пізніше самозваний "Генсек ООН" почав розпитувати польського лідера про ситуацію з коронавірусом в його країні. Дуда запевнив, що у Польщі не дуже багато випадків зараження і ситуація під контролем. На питання пранкера про те, що є джерелом поширення вірусу зараз, польський президент відповів: "Це може бути Україна. Тому що в нас багато людей з України. Але в нас не так багато випадків. Тож я б сказав, що ситуація під контролем".

Відео дня

Читайте такожПольща оплачує тестування на коронавірус у працівників з України

Російський пранкер також запитав Дуду про історичні суперечки з Росією і про те, чому Варшава "воює з пам'ятниками". 

"У нас триває дискусія про історію з Путіним. Тому що він звинуватив нас в початку Другої світової війни", - сказав польський президент.

"Але ж Росія теж зробила великий внесок у перемогу", - заперечив пранкер.

"Так, я знаю добре про це. Але проблема в тому, що вона також окупувала нашу країну після Другої світової війни", - відповів Дуда.

Після цього фальшивий "Генсек ООН" звинуватив Варшаву в тому, що вона, як і Київ, "воює з пам'ятниками".

"Це різне розуміння чи читання історії. Тому що росіяни кажуть, що це були дружні подарунки. А ми називаємо це окупацією", - пояснив президент Польщі.

"То ви не хочете забирати назад українські регіони? Гадаю, багато людей підтримають вас", - сказав пранкер.

Читайте такожПропаганда і маніпуляція: Польща відреагувала на скандальну статтю Путіна про Другу світову

"Перепрошую? Ні! Це Україна. Про це в Польщі не говорять. Ні. Тепер це територія України. Кінець. Це не тема політичної дискусії в Польщі. Ми про таке не говоримо. В Польщі немає політичних сил з такою пропозицією", - заперечив президент Польщі.

Після цього російський пранкер пообіцяв, що "зателефонує Володимиру Зеленському і порадує його".

У канцелярії президента Польщі підтвердили, що запис розмови справжній. Однак, у Варшаві відкрили розслідування, щоб з'ясувати, як так сталося, що сторонні люди змогли зателефонувати лідеру країни.