Швейцарія вже заморозила активів РФ на 8 мільярдів доларів фото ua.depositphotos.com

Швейцарія вже заблокувала активи на суму в 7,5 мільярда швейцарських франків, які належали громадянам та компаніям Російської Федерації. Всього в країні налічують від 150 до 200 мільярдів швейцарських франків російських активів.

Про це пише Bloomberg

За словами представника Державного секретаріату з економіки Ервіна Боллінгера, сума заблокованих активів РФ зросла на 30% у порівнянні з 24 березня. Тоді заблокували російські активи тільки на 5,75 мільярда франків. Тепер же ця сума досягла 7,5 мільярда швейцарських франків або 8 мільярдів доларів.

Відео дня

"Російські активи у Швейцарії складають від 150 до 200 мільярдів Швейцарських франків. Дозвольте мені прояснити, що не кожен росіянин тут під санкціями", - заявив Боллінгер.

При цьому він вказав, що в санкційних списках близько 900 осіб, але "дуже небагато" з них мають нерухомість у Швейцарії, а ще менше є платниками податків – не більше 100.

Як раніше повідомляв УНІАН, США ввели новий пакет санкцій проти Російської Федерації. Він торкнувся банківського сектора країни-агресора і приватних осіб, включаючи дочок Володимира Путіна.

У свою чергу президент Володимир Зеленський заявив, що потрібен дійсно "болючий" пакет санкцій проти РФ для запобігання нової кривавої хвилі на Донбасі.

Вас також можуть зацікавити новини: