США ввели нові санкції проти Росії – вони стосуються банківського сектора і дочок Путіна / фото REUTERS

Сполучені Штати Америки ввели новий пакет санкцій проти Росії. Він торкнувся банківського сектора країни-агресора і приватних осіб, включаючи дочок Володимира Путіна.

Як передає CNN, про свіжі обмеження на брифінгу розповів високопоставлений чиновник адміністрації президента Джо Байдена.

Санкції наклали на Сбербанк і його найбільший приватний банк Альфа-Банк. На поточний момент США повністю заблокували "більше двох третин російського банківського сектора".

Відео дня

У Білому домі також оголосили про заборону будь-яких нових інвестицій в економіку РФ. Це рішення буде введено в дію за погодженням з G7 і Європейським Союзом.

Обмеження торкнулися і приватних осіб, включаючи дочок Путіна. За даними ЗМІ, їх звуть Марія Воронцова і Катерина Тихонова. У США вважають, що у них можуть зберігатися активи президента РФ.

"У нас є підстави вважати, що Путін і багато його поплічників і олігархів приховують своє багатство, приховують свої активи за допомогою членів сім'ї, які вклали свої активи і своє багатство у фінансову систему США", — заявив чиновник Білого дому.

Індивідуальні санкції також торкнулися колишнього президента Росії Дмитра Медведєва і прем'єр-міністра Михайла Мішустіна. На поточний момент США ввели обмеження, які стосуються понад 140 олігархів і їх сімей, а також 400 урядових чиновників РФ.

Війна Російської Федерації проти України

  • 24 лютого РФ вторглася в незалежну Україну і влаштувала в країні справжній колапс. Окупанти не тільки захоплюють військові частини, аеропорти та інші стратегічні об'єкти, а й стріляють по мирних жителях і багатоповерхівках міст.
  • 27 лютого 2022 року з'явилася інформація про те, що Білорусь може оголосити війну Україні. Офіційних підтверджень вторгнення її армії на нашу територію поки немає.

Вас також можуть зацікавити новини: