Перше "досьє" на Трампа було опубліковано у виданні BuzzFeed в січні 2017 року \ фото REUTERS

Колишній британський розвідник Крістофер Стіл, який склав "досьє" на 45-го президента США Дональда Трампа, надав ФБР другий такий документ під час його президентства.

Читайте такожРашагейт: у США розсекретять документи про зв'язки Трампа з РосієюЯк повідомляє The Telegraph з посиланням на джерела, Стіл склав перше «досьє» в період з червня по грудень 2016 року. Видання зазначає, що, ймовірно, він продовжив контакти з ФБР після інавгурації Трампа в січні 2017 року. Крістофер Стіл постачав владі США необроблені розвіддані через свою компанію Orbis Business Intelligence.

Друге "досьє" містить нові дані про втручання Москви в американські вибори — зокрема, зв'язки з Росією колишнього керівника передвиборчого штабу Трампа Пола Манафорта. Також у ньому повідомляється про компрометуючі відомості Росії про Дональда Трампа, передає kommersant.

Відео дня

"Досьє" на Дональда Трампа

Перше "досьє" на Дональда Трампа було опубліковано у виданні BuzzFeed в січні 2017 року. У ньому говорилося про наявність зв'язків між представниками передвиборчого штабу Трампа і російськими спецслужбами.

У 2019 році Стіл зізнався у використанні неперевіреної інформації.