Іванка Трамп / REUTERS

Донька президента США Іванка Трамп обговорювала розширення бізнесу своєї сім’ї на ринки Росії й Китаю з колишнім шпигуном MI6. Пізніше цей же шпигун передав ФБР досьє зі скандальними звинуваченнями проти її батька.

Про це з посиланням на джерела пише The Times. В звіті генерального інспектора Департаменту юстиції США, який був оприлюднений цього тижня, є згадки про заяви Крістофера Стіла. Він нібито стверджував, що товаришував з членом сім’ї Трампа. Колишній агент розвідки Великої Британії був автором скандального досьє за 2016 рік, в якому містилися непідтверджені дані про те, що Росія нібито має в розпорядженні секс-досьє на американського президента.

Читайте такожNew York Times: У Трампа всі дороги ведуть в Москву

Відео дня

Раніше цього року в процесі перевірки генерального інспектора з приводу законності розслідування ФБР про зв’язки Трампа і Росії теж фігурувало ім’я Стіла. Він повідомив, що був «лояльним» до сім’ї американського президента до того, як почав займатися скандальним досьє. Критики звинуватили документ, складений Стілом, політично мотивованим.

Тепер стало відомо, що британець зустрічався з Іванкою Трамп в 2007 році. Вони сиділи поруч під час вечері для приблизно 20 людей в ексклюзивному клубі Annabel’s. Джерела повідомляють, що на заході виступав на той час лідер опозиції Девід Кемерон і заступник Держсекретаря США Строуб Телботт. Вечерю організувала група бізнесменів для обговорення доброчинного фінансування політичних досліджень.

Читайте такожУ Палаті представників США висунули офіційне звинувачення Трампу

Стіл й Іванка Трамп обговорювали пошуки ділових партнерів для бізнесу її батька в Росії й Китаї. Британець служив у MI6 до 2009 року. Після цього він заснував компанію Orbis, яка дає консультації для бізнесу на ринках, що розвиваються. The Times звернулося до Білого дому по коментар, але відповіді не отримало.