У Кремлі розраховують на уповільнення поставок зброї в Україну / фото REUTERS

У Росії впевнені, що виграють від конфлікту між Ізраїлем і ХАМАС, оскільки запити Ізраїлю на військову допомогу США можуть відвернути увагу від України, поки зростання цін на нафту підтримує економіку Москви, пише Bloomberg з посиланням на джерела у РФ.

У Кремлі вважають, що цілі кремлівського диктатора Володимира Путіна "будуть досягнуті швидше", якщо увага США до ізраїльського конфлікту призведе до уповільнення поставок зброї до Києва.

Очікується, що конфлікт в Ізраїлі буде обговорюватися на полях зустрічі міністрів оборони країн НАТО в Брюсселі 11 і 12 жовтня. Союзники Києва також обговорять постачання зброї на щомісячній зустрічі Контактної групи з оборони України ("Рамштайн-16").

Відео дня

Як наголошується у публікації, навіть якщо США не припинять поставки в Україну, ізраїльський конфлікт може їх уповільнити.

Високопоставлений представник Міністерства оборони США заявив, що, США будуть продовжувати надавати значну підтримку Україні, але при цьому Штати стежать за тим, щоб у них залишалася можливість реагувати і на інші кризи.

Новий пакет допомоги від США - що повідомлялося

Як писав УНІАН, США виділяють 200 мільйонів доларів на новий пакет допомоги з безпеки для України, повідомив Міністр оборони Сполучених Штатів Америки Ллойд Остін на початку засідання Контактної групи з питань оборони України ("Рамштайн-16"), яке проходить у штаб-квартирі НАТО в Брюсселі.

За його словами, в новий пакет увійдуть снаряди AIM-9 для нової системи протиповітряної оборони, яку США незабаром відправлять в Україну.

Вас також можуть зацікавити новини: