За його словами, головною метою наразі є підтримка України / фото Instagram/julienbayou

Депутат Національної асамблеї Франції Жюльєн Байю заявив, що у його країні вважають, що Європа має оцінити загрози, які становить для неї Росія. За його словами, необхідно, аби Путін забрався з України, включаючи Крим. Про це французький політик сказав в інтерв'ю "РБК-Україна"

Байю підкреслив, що Європі та Франції необхідно чітко зрозуміти екзистенційні загрози, які може становити режим президента РФ Володимира Путіна. 

Депутат вважає, що головною метою наразі є підтримка України для її перемоги у війні. Він додав, що протягом останніх місяців у публічному просторі переважно йшлося про допомогу України, аби вона не програла, проте це має інший сенс. 

Відео дня

"Нам потрібна глобальна перемога. Нам потрібна чиста перемога. Нам потрібно, щоб Путін залишився не при справі, а Росія - забралася з України, включаючи Крим, очевидно", - наголосив Байю. 

Також він зауважив, що Росія є найбільшою загрозою миру в Європі за 50 років. А через те, що НАТО розширюється, винен лише сам Путін.

"НАТО майже померло, і єдина людина, яка несе відповідальність за вступ Швеції чи Фінляндії до НАТО - Путін", - сказав політик.

НАТО і Україна - останні новини

Прем'єр-міністр Естонії Кая Каллас заявила, що країни НАТО не повинні боятися, що відправка військ в Україну для навчання українських захисників може втягнути альянс у війну з РФ. За її словами, якщо окупанти атакуватимуть навчальний персонал, це не призведе до автоматичного спрацювання статті 5 НАТО про взаємну оборону.

"Я не можу уявити, що якщо там хтось постраждає , то ті, хто прислав своїх людей, скажуть: "Це п’ята стаття. Давайте... бомбити Росію". Це не так. Це не автоматично. Тож ці страхи необґрунтовані. Якщо ви посилаєте своїх людей допомагати українцям... ви знаєте, що в країні війна, і ви йдете у зону ризику. Тому ви ризикуєте", - зауважила Каллас.

Своєю чергою російський посол у Великій Британії заявив, що Сполучене Королівство є фактичним учасником війни в Україні. За його словами, Москва вважає Велику Британію стороною війни, адже та постачає Україні озброєння і ділиться розвідувальними даними в режимі реального часу.

Вас також можуть зацікавити новини: