конституция / ukrliter.com

Про це американський дипломат сказав на Конференції представників органів місцевого самоврядування – членів Асоціації міст України, передає кореспондент УНІАН.

Читайте такожОлланд наполягає на якнайшвидшому ухваленні змін до Конституції України - посол"Перед Україною відкрилося надзвичайно важливе вікно можливостей у впровадженні системних змін та поглибленні реформ у всіх аспектах життя і на всіх рівнях керівництва України. Отже, саме зараз час для активного поштовху значущих змін для виконання того, що було обіцяно на Майдані. Серед найбільш важливих елементів процесу реформ в Україні є створення сприятливих умов для децентралізації та розвитку місцевого самоврядування з метою наближення влади для людей", - наголосив Пайєтт.

У зв'язку з цим він сказав: «Важливо ухвалити і затвердити зміни до Конституції, які закріплять ці реформи та створять надійні підвалини демократичного врядування».

Відео дня

При цьому дипломат запевнив, що США та європейська спільнота уважно слідкуватимуть за цим процесом.

Разом з тим він додав, що Україна вже багато досягла в сенсі вдосконалення законодавства, і зокрема, в напрямку фінансової децентралізації з метою надання важливих ресурсів місцевим громадам, що повинно дозволить їм значно покращити якість надання послуг мешканцям та поліпшити інфраструктуру.

Також посол назвав значним успіхом створення 159 об'єднаних громад.

"Ми віримо в те, що їхній успіх стане моттвуючим та надихаючим прикладом для інших громад в розумінні об'єднання та подальшої реформи місцевого самоврядування", - наголосив Джеффрі Пайєтт. За його словами, це можливо, і потрібно зробити ще більше у процесі реформ.

Посол оголосив про започаткування нового партнерства з Асоціацією міст України задля підтримки процесу децентралізації через впровадження нового проекту Агентства США з міжнародного розвитку USAID «Розробка курсу на зміцнення місцевого самоврядування в Україні».

В рамках цього проекту буде розвиватися співпраця Асоціації міст України та урядом для поглиблення демократії і посилення процесів децентралізації та зміцнення місцевого самоврядування.