Владимир Путин / REUTERS

Як передає власний кореспондент УНІАН у РФ, про це журналістам сказав прес-секретар президента РФ Дмитро Пєсков.

«Дійсно, якщо ви пам'ятаєте, саме Мінські домовленості є першоджерелом і головною дорожньою картою. Будь-які інші папери є спільним розумінням того, як виконувати ті самі хрестоматійні Мінські домовленості», - сказав Пєсков.

«У Мінських домовленостях йдеться про те, що на певній стадії відбудеться звільнення утримуваних осіб. У цьому контексті президент України сказав, що утримувані особи є на території РФ, але ці його слова були зустрінуті з повним незгодою з боку президента Путіна», - підкреслив він, відповідаючи на питання, як Кремль сприйняв ініціативу України повернути Сенцова, Сущенка та інших громадян України.

Відео дня

Читайте такожПутін розповів свою версію підсумків зустрічі "нормандської четвірки"

«Така постановка питання є неприйнятною, недоречною. Зрозуміло, йдеться лише про осіб, які утримуються на території України, на території Донбасу», - заявив Пєсков.

Як повідомляв УНІАН, президент України Петро Порошенко на прес-конференції за підсумками переговорів лідерів країн «нормандської четвірки» у Берліні заявив, що Україна наполягає на звільненні заручників у форматі «всіх на всіх», у тому числі українців, що утримуються в РФ.