Ужгород. 6 квітня. УНІАН. В Ужгороді на стадіоні «Авангард» відбулися тактичні навчання працівників ОВС  з протидії футбольним бешкетникам під умовною назвою “Хвиля”.

Про це УНІАН повідомили у відділі зв’язків із громадськістю Управління МВС України у Закарпатській області.

У них взяли участь  співробітники  обласного управління міліції, Ужгородського міського управління та районного відділу внутрішніх справ, усіх оперативних служб та бійці спецпідрозділів “Беркут”, “Сокіл”  і  внутрішніх військ.

Відео дня

Роль футбольних хуліганів погодилися виконувати студенти ужгородських навчальних закладів, а близько 600 сотень працівників міліції повинні були їх “вгамувати”. Не обійшлося, звичайно, й без піротехніки та спецзасобів. Побаченим дійством залишилися задоволені  і  запрошені журналісти, і керівництво закарпатської міліції.

«Як показує життя, масові заходи   в Україні відбуваються доволі часто, – зазначає начальник УМВС України в Закарпатській області полковник міліції Віктор Русин. – Багато радикально налаштованих груп беруть  у  цьому участь. І для того, аби гарантувати безпеку мирним громадянам, міліція має постійно тренуватися. В Україні невдовзі відбудеться Євро-2012. Закарпатська міліція буде задіяна до охорони громадського порядку у Львові, де проходитиме груповий турнір. Тому ми повинні бути готовими до масових безпорядків на стадіонах і після футбольних матчів. На мою думку,  закарпатська міліція стовідсотково готова до виконання поставлених перед нею завдань».