На Тернопільщині викрили 23-річного юнака, який повідомив про заплановане мінування Майдану Незалежності у Києві.

Як повідомили УНІАН у секторі громадських зв’язків обласного управління міліції, 16 грудня до Тернопільського міського відділу міліції на лінію 102 зателефонував невідомий. Чоловік, не бажаючи називати своє ім’я, повідомив, що через тиждень у Києві буде заміновано Майдан Незалежності.

Повідомлення одразу ж було внесено до Єдиного реєстру досудових розслідувань із правовою кваліфікацією ч.1 ст. 259 ККУ. Інформація була направлена до Міністерства внутрішніх справ.

Відео дня

Розуміючи, що приїзд міліції на територію майдану міг призвести б до загострення політичної ситуації та можливих порушень громадського порядку, тернопільські міліціонери взялися розшукувати людину, яка повідомила про замінування.

Уже 17 грудня правоохоронці встановили особу «мінера». Ним виявився 23-річний ніде непрацюючий житель селища Кострижівка Заставницького району Чернівецької області. Молодий чоловік пояснив, що повідомлення про замінування Майдану Незалежності є неправдивим, він лише хотів перевірити готовність міліції до реагування на такі ситуації.

Юнаку вручили повідомлення про підозру у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого ч.1 ст. 259 КК України (завідомо неправдиве повідомлення про загрозу безпеці громадян, знищення чи пошкодження об’єктів власності).