На ноутбуці знайшли інструкцію по знищенню ракетної системи / kub.media

Група фахівців, які займаються дослідженням систем безпеки, придбала на eBay ноутбук, який належав німецьким збройним силам. За лептоп віддали всього 90 євро.

Читайте такожБританець гуляв з собакою та знайшов послання в пляшці 82-річної давнини (фото)Про це повідомляє Deutsche Welle.

Покупці виявили в ноутбуці засекречені документи про пересувну ракетну систему, яку використовує армія Німеччини.

Відео дня

Зокрема, там були інструкції з експлуатації і навіть знищення системи ППО LeFlaSys Ozelot. Цю зенітну ракетну систему вперше розгорнули у 2001 році і використовують досі. Система «земля-повітря» використовується для швидкого реагування на повітряні загрози, захисту командних пунктів та військ на ходу.

Видання уточнює, що файли були позначені як такі, що мають найнижчий рівень секретності.

Один з групи експертів, яка купила цей ноутбук, розповів, що міцний і вологозахищений комп'ютер важив 5 кілограмів і був розроблений для використання в польових умовах. Фахівець вважає, що лептоп, ймовірно, було зроблено на початку 2000-х років і досі працює добре.

Експерти розповіли, що отримати доступ до інформації було дуже просто. Для входу в систему Windows, пароль не потрібен. Логін для програми, в якій зберігалася документація зі збройової системи, був захищений дуже простим паролем.

Уточнюється, що ноутбук був проданий фірмою з переробки відходів з Бінгена.

Раніше УНІАН повідомляв, як у США чоловік купив старий диван і знайшов у ньому 43 тисячі доларів.