Глінтвейн – це класичний напій для свят та холодних зимових місяців. Його можна придбати на різдвяних ярмарках, у супермаркетах та закладах.
Видання Еxpress поділилось рецептом від Spice Kitchen, згідно з яким можна приготувати власний глінтвейн вдома.
"Теплий, пряний і глибоко ароматний, цей класичний глінтвейн дарує святковий настрій кожному ковтку. Зробіть це по-своєму, додавши трохи пряного рому, джину чи віскі, або випийте яблучний сік без алкоголю", - вказується у рецепті.
Також можна замінити вино на сік і додати трохи рому, джину або віскі з пряними прянощами для додаткового смаку. Для приготування ж класичного варіанту вам знадобляться:
- червоне вино - 1 пляшка (750 мл)
- цукор - 100 г;
- мандарин клементин - 2 шт. (80 мл соку);
- цедра - 1 ч.л.;
- кардамон - 5 стручків;
- кориця - 2 палички;
- чорний перець - 5 горошин;
- мускатний горіх - 0,5 ч.л.;
- лавровий лист - 2 шт.;
- аніс - 1 зірочка;
- гвоздика - 4 шт.;
- свіжий імбир - 2 скибочки по 1 см.
У великій каструлі змішайте цукор, сік мандаринів та всі спеції. Розмішайте, щоб цукор розчинився. Щоб аромати розкрилися, поставте посудину на повільний вогонь і влийте 100 мл вина. Готуйте 10-15 хвилин, але не давайте рідині закипіти.
Потім влийте решту вина, збавивши вогонь. Продовжуйте прогрівати ще 10 хвилин, не доводячи до кипіння. Змініть з вогню, дістаньте спеції та розлийте напій по склянках.
Що ще можна приготувати
Погода стає все холоднішою, а тому все більш популярною стає ситна й затишна їжа, яка чудово зігріє після важкого дня. Курка-фетарда від Мері Беррі готується надзвичайно просто і порадує вас ароматною паприкою, нотками меду та гостринкою вустерширського соусу.
Лауреат нагород шоколатьє та автор кулінарних книг Пол А Янг створив насичений шоколадно-банановий бісквіт з неймовірним ромовим смаком. Більшість інгредієнтів вже є у вас вдома.