Ці голені чудово доповнює соус / фото ua.depositphotos.com

Погода стає все холоднішою, а тому все більш популярною стає ситна й затишна їжа, яка чудово зігріє після важкого дня. Курка-фетарда від Мері Беррі готується надзвичайно просто і порадує вас ароматною паприкою, нотками меду та гостринкою вустерширського соусу.

Як пише Еxpress, сама Мері вважає цей рецепт ідеальним для листопада. Ця страва не вимагає багато зусиль і допоможе нагодувати всю сім'ю. Для приготування візьміть:

  • курячі гомілки - 12 шт.;
  • часник - 2 зуб.;
  • копчена паприка - 2 ст.л.;
  • вустерширський соус - 2 ст.л.;
  • кленовий сироп/ мед - 2 ст.л.;
  • оливкова олія - 6 ст.л.;
  • соус табаско - за смаком;
  • сіль і перець.

Духовку розігрійте до 220C / 200C для духовок із вентилятором / газ 7. Форму для випікання вистеліть пергаментом. Тепер перейдемо до курки.

Відео дня

Для початку потрібно приготувати маринад. Змішуємо все, крім м'яса, у мисці, додаємо сіль та перець - на цьому етапі варто спробувати маринад, щоб відкорегувати його смак.

У миску викладаємо гомілки й ретельно перемішуємо. Курка має маринуватися щонайменше 30 хвилин -  за бажанням, її можна залишати на добу.

Гомілки викладіть в один ряд у форму. Зверху полийте маринадом, що залишився. Готуйте м'ясо 30-40 хвилин до золотисто-коричневого кольору і хрусткої скоринки.

Що ще приготувати смачного

Дещо раніше Беррі поділилась рецептом медової курки, який є улюбленим для неї та її сім'ї. За її словами, м'ясо легко відходить від кістки та має яскравий смак у стилі барбекю.

Більшість готує пюре на воді, а потім вже у готову картоплю додає масло, молоко або вершки. Однак у мережі завірусився рецепт пюре на молоці.

Вас також можуть зацікавити новини: