У цього торта неповторний терпко-солодкий смак

Грейпфрутовий тарт з безе - це оригінальний десерт для святкового столу, який точно вразить ваших гостей - не тільки багатим смаком, а й зовнішнім виглядом. У ньому зберігається ідеальний баланс терпкості та солодкості, і у вас точно попросять рецепт цієї смачної випічки.

Як пише Маккензі Гор для порталу Delish, оскільки грейпфрутовий сік досить світлий, начинка виходить не виражено рожевою. Для додавання кольору авторка радить додати рожевий харчовий барвник. Також у безе можна додати трохи сублімованої полуниці.

Інгредієнти (використовується склянка об'ємом 250 мл)

Відео дня

Грейпфрутова начинка

  • 3/4 склянки (150 г) цукрового піску
  • 3 ст. л. кукурудзяного крохмалю
  • 1/4 ч. л. солі
  • 1 ст. л. дрібно натертої цедри грейпфрута (приблизно з половини грейпфрута) плюс 1 1/2 склянки свіжого процідженого грейпфрутового соку (приблизно з 4 грейпфрутів)
  • 4 великих яйця
  • 4 ст. л. (1/2 пачки) несолоного масла, нарізаного кубиками
  • Рожевий харчовий барвник (за бажанням)

Корж

  • 1/2 склянки смаженого несолоного мигдалю
  • 3/4 склянки (90 г) борошна
  • 1/4 склянки (50 г) цукрового піску
  • 1/2 ч. л. солі
  • 5 ст. л. несолоного масла, холодного, нарізаного на шматочки

Безе

  • 1 склянка (200 г) цукрового піску
  • 30 грам сублімованої полуниці
  • 4 великі яєчні білки
  • 1/2 ч. л. винного каменю (можна замінити на дрібку лимонної кислоти або 1 ч. л. лимонного соку)

Інструкція з приготування

Грейпфрутова начинка

У середній каструлі перемішайте цукор, кукурудзяний крохмаль і сіль. Повільно додайте грейпфрутовий сік, змішайте, потім додайте яєчні жовтки.

Поставте каструлю на середній вогонь і готуйте, постійно помішуючи, поки суміш не загусне і на поверхні не почнуть з'являтися великі бульбашки, 5-8 хвилин. Зніміть з вогню і додайте масло, по одному шматочку за раз. Додайте харчовий барвник (якщо використовуєте), поки не отримаєте бажаний колір. Перекладіть у середню миску і дайте охолонути до кімнатної температури. Накрийте поліетиленовою плівкою в контакт і поставте в холодильник. Начинку можна приготувати за 3 дні та зберігати в холодильнику.

Корж

У кухонному комбайні подрібніть мигдаль на дрібну крихту. Додайте борошно, цукор і сіль та перемішайте. Додайте олію і перемішайте, поки тісто не почне збиратися в грудку.

Перекладіть тісто у форму для тарта діаметром 22 см. Руками притисніть тісто до країв і дна форми. Виделкою зробіть отвори по всьому дну тіста. Заморозьте до затвердіння, принаймні на 30 хвилин або на ніч.

Випікайте корж у розігрітій до 180 градусів духовці до золотистого кольору, 12-15 хвилин.

Вилийте начинку поверх коржа і розрівняйте рівним шаром. Накрийте плівкою в контакт і поставте в холодильник до охолодження, принаймні на 2 години або на ніч.

Безе

У кухонному комбайні подрібніть цукор, полуницю і цедру грейпфрута в дрібний порошок.

Наповніть середню каструлю водою приблизно на 7 см. Доведіть до кипіння на середньому вогні.

У середній жароміцній мисці перемішайте полуничний порошок, яєчні білки і винний камінь (лимонний сік). Поставте миску на киплячу воду, переконавшись, що дно миски не торкається води. Перемішуйте, поки термометр, вставлений у суміш, не покаже 160°, 3-4 хвилини.

Зніміть миску з вогню. Використовуючи ручний міксер на середньо-високій швидкості, збивайте, доки суміш не стане блискучою, не збільшиться в об'ємі втричі й не утворяться жорсткі піки, 3-4 хвилини.

Викладіть безе на тарт, повністю покривши або по краю.

Найкраще подавати тарт одразу після нанесення топінгу, хоча його можна зберігати в холодильнику повністю зібраним до 1 години.

Раніше УНІАН публікував рецепт паски з дубайським шоколадом.

Вас також можуть зацікавити новини: