
Brooklyn blackout cake - це справжній рай для любителів шоколаду. Адже це насичений шоколадний торт, що складається з вологих шоколадних коржів, прошарованих шоколадним пудингом, вкритих густою шоколадною глазур'ю і часто прикрашених крихтами шоколадного бісквіта.
Через велику кількість компонентів цей торт не можна назвати простим у приготуванні. Тому, щоб зробити його легшим і швидшим, можна зробити його одношаровим, а замість шоколадного пудингу та насиченої глазурі використати збитий ганаш, який можна приготувати в мікрохвильовці, пише Simply Recipes.
Повідомляється, що насиченого шоколадного смаку без зайвої солодкості можна досягти за допомогою всього двох інгредієнтів. А збивання ганаша робить його легким, як шоколадний мус, і це чудова альтернатива складним прошаркам із пудингу та глазурі.
Інгредієнти
Для збитого ганашу знадобиться 227 грамів напівсолодкого або гіркого, дрібно нарізаного шоколаду (не шоколадних чіпсів), а також 240 мл (1 склянка) жирних вершків. Для шоколадного торта - кулінарний спрей (або олія для змащування форми), 63 грам (3/4 склянки) несолодкого какао-порошку, 180 мл (3/4 склянки) гарячої води або кави, 356 г (1 2/3 склянки) коричневого цукру (щільно утрамбованого), 227 г (1 склянка) сметани, 120 мл (1/2 склянки) рослинної олії, 2 великих яйця, 1 чайна ложка ванільного екстракту, 210 г (1 3/4 склянки) універсального борошна, 1 1/2 чайні ложки соди, 3/4 чайної ложки розпушувача і 1/2 чайної ложки кошерної солі.
Спосіб приготування
Налийте вершки в жароміцну миску. Розігрівайте в мікрохвильовці 30-секундними інтервалами на повній потужності, поки вершки не почнуть випаровуватися (приблизно 1-2 хвилини). Додайте нарізаний шоколад, залиште на 2 хвилини, щоб він розтанув, потім збийте вінчиком до гладкості. Відставте ганаш охолоджуватися, поки готуєте торт.
Розігрійте духовку до 175°C. Змастіть маслом або кулінарним спреєм форму для випічки розміром 23×33 см. Заваріть какао. У великій мисці змішайте какао-порошок із гарячою водою або кавою. Збивайте вінчиком до отримання однорідної, злегка загуслої маси.
Щоб приготувати тісто, додайте до какао коричневий цукор, сметану та олію, перемішайте. Вбийте яйця, додайте ванільний екстракт і знову перемішайте. Всипте борошно, соду, розпушувач і сіль. Акуратно перемішайте вінчиком, поки тісто не стане однорідним і без грудок борошна.
Вилийте тісто в підготовлену форму. Випікайте 30-35 хвилин, поки зубочистка, вставлена в центр, не буде виходити сухою. Остудіть торт прямо у формі на решітці до кімнатної температури (близько 1 години).
Коли ганаш охолоне до кімнатної температури і загусне до консистенції арахісового масла або Nutella, збийте його міксером на середній швидкості близько 4 хвилин, поки він не стане світлішим і пишнішим.
А тепер саме час зібрати торт. Використовуйте кондитерський шпатель або зворотний бік ложки, щоб рівномірно розподілити збитий ганаш по остиглому торту, створюючи красиві завитки.
Інші цікаві рецепти
Раніше УНІАН повідомляв про рецепт дивовижно смачної картопляно-сирної запіканки з 6 простих кроків. Рецепт розрахований на чотирьох осіб, тому ви можете додавати і прибирати з нього щось залежно від того, на скільки осіб ви готуєте.
Крім того, рецепт томатного супу від власника ресторану, який готується на одному деку. Його приготувати неймовірно просто, а в підсумку вийде дуже смачно. Головний секрет - запікати овочі, щоб розкрити їхній максимальний смак, і додати трохи свіжих трав для аромату.