фото Вікіпедія

Немає кращого та свіжішого десерту, ніж лимонний кекс з солодким тістом та приємною кислинкою. Зокрема його рецептом поділилася відомий кулінар Мері Беррі, передає Express.

"Якщо запитати будь-кого, який їхній улюблений кекс, майже завжди відповідь буде "лимонний". Це точно мій улюблений", - запевнила вона.

Зазначається, що королева випічки витратила роки на розробки цього рецепту, аби він вийшов ідеальним. 

Відео дня

"Лимонний кекс Мері користується популярністю з 1960-х років, і це рецепт, про який її найчастіше запитують на вулиці", - йдеться на сайті BBC Food.

Інгредієнти для коржів:

  • 225 г масла для випічки або вершкового масла, кімнатної температури;
  • 225 г цукру;
  • 275 г борошна;
  • дві чайні ложки розпушувача;
  • чотири курячі яйця;
  • чотири столові ложки молока;
  • два лимони, тільки дрібно натерта цедра.

Для глазурі:

  • 175 г цукру;
  • сік двох лимонів. 

Спосіб приготування

Розігрійте духовку до 180 °C/160 °C та змастіть маслом форму для випікання, вистеліть дно пергаментним папером.

Змішайте всі інгредієнти у великій мисці та збивайте впродовж двох хвилин за допомогою електричного міксера або до однорідної маси. Далі вилийте суміш у форму та розрівняйте поверхню.

Після чого випікайте кекс 35-40 хвилин, поки тісто не відійде від стінок форми та не стане пружним при легкому натисканні пальцем на середину тіста. 

Одночасно з цим приготуйте глазур. Змішайте цукор з лимонним соком та розмішайте до рідкої консистенції.

Залиште тісто охолонути на пʼять хвилин у формі, потім дістаньте його, не знімаючи паперу з випічки та покладіть на решітку над тацею. 

"Змастіть глазур'ю всю поверхню теплого тіста і залиште, щоб вона застигла. Зніміть папір для випічки і наріжте тісто на шматочки для подачі. Це тісто залишатиметься свіжим у герметичному контейнері протягом трьох-чотирьох днів, але дуже добре заморожується", - підкреслили в Express.

Інші смачні рецепти

Раніше кухар розкрив метод приготування яйця-пашот за 45 секунд. За його словами, за допомогою мікрохвильової печі можна зварити яйця, які не будуть гірші за ресторанні стандарти. 

Також шеф-кухар розкрив легкий рецепт приготування лосося, який любила їсти принцеса Діана. Йдеться про обсмажений на сковороді лосось з макадамією, коріандром та лаймом, а також поданим з обсмаженими овочами та соусом срірача. 

Вас також можуть зацікавити новини: