
Анна Павлова - десерт, який люблять багато жінок. Ніжна меренга, вершковий крем і лимонний курд чудово поєднуються разом, створюючи неймовірну симфонію смаків. Якщо ви завжди боялися навіть підійти до рецепта, то тепер він вам не страшний - розповідаємо, як спекти тістечко з першого разу.
Раніше ми розповідали, як приготувати Київський торт.
Як готується десерт Анна Павлова - технологія від шеф-кухаря
У рецепті від Мері Беррі використовуються всі ті ж інгредієнти, що і в класичній варіації, але шеф-кухар додала свій ноанс - винний оцет.
Інгредієнти:
- 350 грамів цукрової пудри;
- шість яєчних білків;
- 1 ч.л крохмалю;
- 1 ч.л винного оцту;
- 600 мл жирних вершків;
- 50 гр цукрової пудри;
- ягоди.
Охолоджені білки потрібно вилити в холодну суху миску і збити міксером до пишності, поступово підсипаючи цукрову пудру доти, доки маса не почне загусати. В окремій чашці змішуємо крохмаль і оцет, потім додаємо до білків, не перестаючи збивати.
Від якості збитих білків безпосередньо залежить те, яким вийде десерт Анна Павлова - класичний рецепт передбачає, що маса не повинна витікати з миски. Якщо збиті білки вийшли рідкими, значить, у ємність потрапила вода або жовтки. Доведеться все викидати і готувати заново, тому будьте уважні.
На деко, застелене пергаментом, ставимо кондитерське кільце або роз'ємну форму для випічки. Викладаємо меренгу всередину форми, розрівнюємо, всередині робимо невелике заглиблення. Одразу ставимо в розігріту до 160 градусів духовку і зменшуємо нагрів до 140 градусів і випікаємо одну годину. Можна орієнтуватися на особливості вашої духовки - іноді потрібно трохи більше часу. Корж має залишитися білим, але затвердіти. Коли це станеться, залишаємо його в духовці до повного охолодження щонайменше на одну годину, а краще - на ніч.
Вітаємо, у вас практично готовий десерт Анна Павлова - рецепт приготування тіста ви вже освоїли. Далі робимо крем, збиваючи цукрову пудру і вершки до густоти. За бажанням можна додати ванільну пасту або ванільний екстракт. Готовий крем викладаємо в заглиблення коржа, зверху додаємо свіжі ягоди та листя м'яти. Перед подачею десерт потрібно розрізати на порційні шматочки та посипати цукровою пудрою.