Цей популярний коренеплід врятує вашу зачіску / колаж УНІАН, фото ua.depositphotos.com

Морква може зробити ваше волосся сильним, блискучим і гладким. Коренеплід містить вітаміни А, В6, В1, В3, В2, К і С, а також клітковину, калій, залізо, цинк, фосфор, бета-каротин і антиоксиданти, які здатні поліпшити загальне самопочуття і здоров'я шкіри.

Видання Health shots пише, що згідно з дослідженням, опублікованим 2012 року в Journal of Food Science and Technology, морква також містить такі елементи, як біотин, який сприяє розвитку волосся.

Допомагає боротися з випадінням волосся

Вітамін А - це речовина, що міститься в моркві, яка може допомогти поліпшити стан шкіри голови і боротися з випадінням волосся. Дослідження, опубліковане в журналі Clinical Case Reports, показало, що дефіцит вітаміну А може зробити ваше волосся сухим і тонким. Таким чином, включення моркви у свій догляд за волоссям може допомогти в боротьбі з випадінням волосся.

Відео дня

Сприяє росту волосся

"Основні поживні речовини, що сприяють росту волосся, що містяться в моркві, такі як біотин і вітамін А, сприяють виробленню кератину. Морква також містить вітаміни С і Е, які є потужними антиоксидантами і допомагають підтримувати міцність волосяного стрижня. Крім того, ці вітаміни посилюють кровообіг, що сприяє кращому засвоєнню поживних речовин. Тож, якщо ви додасте моркву до свого щоденного догляду за волоссям, то за кілька місяців зможете гарантувати собі довге та густе волосся", - розповів дерматолог доктор Д. М. Махаджан.

Запобігає інфекціям шкіри голови

Морквяна олія відмінно бореться з бактеріями і грибками, оскільки містить каротол, лікопін, кавову кислоту, поліацетилени і антоціани. Дослідження, опубліковані в журналі Plant Cell Biotechnology and Molecular Biology, показують, що морква містить біоактивний поліацетилен типу фалькаринолу, який має потужні антибактеріальні, протигрибкові, протизапальні та протиракові властивості. Ці рослинні компоненти можуть істотно обмежувати діяльність мікроорганізмів, а отже, запобігати зростанню стригучого лишаю, фолікуліту та акне на шкірі голови.

Запобігає появі лупи

Морква та олія насіння моркви мають протизапальні властивості, які допомагають боротися із симптомами лупи. Її протигрибкові властивості, здебільшого зумовлені наявністю каротолу й антоціанів, пригнічують ріст Malassezia globosa, грибка, що спричиняє лупу на шкірі голови.

Запобігає передчасній сивині

Передчасне посивіння волосся та його випадіння зазвичай спричинені окислювальним стресом. Морква та її олія вважаються суперпродуктами для волосся завдяки вмісту антиоксидантів. Бета-каротин, вітаміни Е і С, кавова кислота, флавоноїди і антоціани - всі вони знищують реактивні форми кисню і мінімізують окислювальний стрес для волосся, згідно з дослідженням, опублікованим у журналі Research Gate.

Як використовувати моркву для росту волосся

Є ефективні та прості морквяні маски для росту волосся.

Маска для волосся з моркви, оливкової олії, цибулі та лимона

Інгредієнти:

  • 1 морква;
  • 2 столові ложки оливкової олії;
  • 1 цибулина;
  • 2 столові ложки лимонного соку.

Як приготувати

Наріжте цибулю і моркву дрібними кубиками та подрібніть їх у кухонному комбайні. Додайте в цю пасту по дві чайні ложки лимонного соку й оливкової олії. Після нанесення залиште маску для волосся на 15 хвилин, після чого змийте.

Маска для волосся з моркви, меду й авокадо

Інгредієнти:

  • 2 моркви;
  • ½ авокадо;
  • 2 столові ложки меду.

Як приготувати

Наріжте дві моркви на дрібні шматочки і половину авокадо. Змішайте їх у пасту. Додайте дві столові ложки меду і перемішайте до отримання гладкої консистенції. Нанесіть пасту на шкіру голови та волосся і втирайте протягом 30 хвилин, після чого змийте.

Маска для волосся з морквою та кокосовою олією

Інгредієнти:

  • 1 морква;
  • 2 столові ложки кокосової олії.

Як приготувати

Наріжте моркву на дрібні шматочки і змішайте їх у кухонному комбайні. Додайте дві чайні ложки кокосової олії та зробіть густу пасту. Нанесіть цю маску на шкіру голови та волосся і залиште на 20 хвилин.

Маска для волосся з моркви, папайї та йогурту

Інгредієнти:

  • 2 моркви;
  • 4-5 шматочків стиглої папайї;
  • 2 столові ложки йогурту.

Як приготувати

Наріжте дві моркви на шматочки. У кухонному комбайні змішайте шматочки моркви, 4-5 шматочків стиглої папайї та дві столові ложки йогурту до отримання однорідної маси. Нанесіть маску на шкіру голови і волосся, залиште на півгодини.

Маска для волосся з моркви, банана та йогурту

Інгредієнти:

  • 1 морква;
  • 2 столові ложки йогурту;
  • 1 банан.

Як приготувати

Наріжте моркву і банани на дрібні шматочки. У кухонному комбайні змішайте їх із двома столовими ложками йогурту. Нанесіть цю маску на всю голову, накрийте шапочкою для душу і залиште на півгодини.

Раніше УНІАН писав, що лікар назвав продукти, через які випадає волосся.

Вас також можуть зацікавити новини: