Чи варто чистити моркву - поради / ua.depositphotos.com

Морква - один з найбільш бюджетних, універсальних і зрозумілих кожній господині овочів. Її можна їсти в сирому вигляді, смажити або варити, але мало хто знає, чи можна їсти моркву в шкірці, навіть якщо вона ретельно вимита, або краще все-таки почистити коренеплід.

Чи потрібно чистити моркву перед варінням, смаженням або без термічної обробки

Для того щоб зрозуміти, чи потрібно чистити миту моркву або звичайну з супермаркету (так-так, з привабливими грудками бруду), важливо знати про властивості шкірки цього коренеплоду.

Шкірка моркви дуже тонка, її можна їсти без проблем, але важливо позбавити від забруднень. Головний момент - дилема про те, чи можна почистити моркву перед варінням, смаженням або для нарізки в сирому вигляді, залежить тільки від ваших особистих переваг. 

Відео дня

Якщо ви шанувальник очищеної моркви, але переживаєте про те, що такий метод позбавляє вас корисних речовин - заспокойтеся. Шкірка містить в собі невеликий відсоток вітамінів, велика їх частина все одно залишається в самому коренеплоді. Можете сміливо вживати моркву, не видаляючи шкірку, але тоді вам доведеться її помити під проточною водою кілька разів з використанням губки - якщо пропустите хоч один міліметр бруду, то шкідливі бактерії і навіть яйця глистів потраплять до вас в організм.

Вас також можуть зацікавити новини: