Кілмер закликав звернути увагу на частину автомобіля, яку часто забувають, - кришку радіатора / колаж УНІАН, фото ua.depositphotos.com, YouTube Scotty Kilmer

Провідний механік Скотті Кілмер стверджує, що проста робота з технічного обслуговування автомобіля, яку вам потрібно виконувати тільки раз на п'ять років, може подовжити термін служби вашого двигуна вдвічі.

Водії можуть заощадити тисячі, зменшивши знос своїх двигунів - все, що вам потрібно, це комплект за невеликі гроші, пише The Sun.

Вундеркінд у галузі автомобілебудування, пропрацювавши в галузі понад 50 років, поділився порадами на своєму каналі YouTube. Він закликав автомобілістів звернути увагу на частину їхнього автомобіля, яку часто забувають, - кришку радіатора.

Відео дня

Ця пластикова кришка герметизує систему охолоджувальної рідини й утримує її під тиском, що Скотті порівняв із банкою газованої води.

"Радіаторна система вашої машини перебуває під тиском. Точно так само, як банка з-під газованої води... коли ви відкриваєте кришку, з неї випускається весь тиск. Ось чому ніколи не знімайте кришку з гарячого двигуна. Охолоджувальна рідина википить всюди", - сказав він.

Якщо це станеться під час вашого руху, це може призвести до пошкодження вашого двигуна на кругленьку суму і залишити вас на узбіччі дороги.

Ось чому Скотті рекомендував стежити за кришкою радіатора і регулярно міняти її, щоб вона не вибухнула.

"Усередині кришки є гумові ущільнення і маленькі пружини. Вони з часом зношуються... тоді охолоджувальна рідина випаровується із системи. Якщо ви хочете, щоб охолоджувальна рідина залишалася всередині радіатора, просто міняйте кришку кожні п'ять або шість років", - додав він.

Добре, що ви можете легко поміняти ковпачок вдома. Коли двигун охолоне, просто зніміть стару кришку і знову закрутіть нову. Просто переконайтеся, що нова кришка розрахована на той самий тиск, що й стара - це зазвичай зазначено на етикетці у верхній частині деталі.

Поради Скотті Кілмера

Механік Скотті Кілмер попередив, що автомобілісти можуть уникнути "тисячних" рахунків за ремонт автомобілів, регулярно перевіряючи життєво важливі компоненти, наявні в кожному бензиновому і дизельному автомобілі.

Скотті наголосив, що перевірка стану акумулятора та його заміна при низькому заряді можуть запобігти виникненню багатьох інших проблем.

Вас також можуть зацікавити новини: