
Кожного року з приходом літа починається сезон кавунів та динь. Однак інколи буває складно обрати по-справжньому солодку ягоду. Водночас експерти розповіли для The Takeout, як визначити, що кавун справді солодкий.
За словами фахівців, для цього вам знадобляться очі, а також руки, однак лише для того, аби штовхати або брати кавун. Як зазначають експерти, під час вибору кавуна ви маєте шукати очима жовту пляму на нижчій частині ягоди.
Фахівці пояснили, що ця пляма вказує на точне місце на землі, де ріс кавун.
"Кавун з (частково) жовтим черевцем, швидше за все, повністю дозрів. Відсутність плями або біла чи зеленувата пляма означає, що кавун, ймовірно, зірвали занадто рано", - пояснили у матеріалі.
Що робити, якщо ви все ж таки придбали недозрілий кавун?
Якщо ви скористалися такою порадою занадто пізно та вже купили недозрілий кавун, то це не означає, що його не можна їсти.
За словами експертів, недозрілий кавун найкраще підходить для салату. До прикладу, ви можете поєднати кавун, м'яту та бринзу, що стане чудовим перекусом в літній день.
Інші поради експертів
Раніше експерти розповіли, яка правильна температура води для заварювання чаю. Якщо говорити про зелений чай, то найкраще його заварювати за температури близько 77 °C, тоді як чорний чай можна заливати водою 93 °C.
Водночас, за словами фахівців, трав'яні настої витримують температуру від 90 °C до 100 °C, тому їх можна заварювати свіжокип'яченою водою з чайника.
Також кулінари поділилися порадами, як ідеально посмажити яйця. Зокрема експерти радять замість олії для смаження яєць використовувати вершкове масло, адже воно додасть страві більшого смаку та створить приємну хрустку скоринку на білку.