Названо 10 найспокійніших порід котів/ фото ua.depositphotos.com

Власники кішок у середньому не обмежуються одним пухнастим улюбленцем і мають у домі щонайменше дві кішки, а то й більше. Але якщо ви постійно зайняті, і не можете приділити увагу вашій пухнастій улюблениці, то вам варто звернути увагу на не надто активних і таких, що не потребують особливої стимуляції кішок. Видання Scotsman назвало 10 котячих порід, які найкраще підходять для спокійного способу життя.

1. Російська блакитна - дуже незалежна і чудово підійде для невеликих сімей, бо їй не потрібно багато місця для біганини, як іншим породам.

2. Селкірк-рекс. Кішки цієї породи не такі вимогливі до уваги, як інші породи. Вони люблять трохи погратися, але цілком будуть задоволені спокійним проведенням часу.

Відео дня

3 Американська короткошерста - одна з найпопулярніших порід у світі, здатна ужитися з усіма членами сім'ї. Їхня спокійна поведінка може іноді призводити до набору ваги, тому за можливості потрібно давати їм фізичні навантаження.

4. Регдолл - дуже спокійна порода, яка любить дрімати, притулившись до господаря.

5. Британська короткошерста любить увагу, хоча й не розраховує на неї через свій незалежний характер. Трохи більш грайлива в дитинстві та юності, з віком ця порода стає більш спокійною.

6. Мейн-кун. Ці великі і доброзичливі гігантські кішки неймовірно спокійні і незворушні за своєю природою. Вони люблять згорнутися калачиком у вас на колінах і притиснутися до вас.

7. Екзотична короткошерста - мила, ласкава і спокійна порода. Це гарний вибір для тих, у кого невелика житлоплоща, оскільки ці кішки не потребують багато місця для бігу і надають перевагу теплим затишним обіймам у домі зі своїм господарем.

8. Скоттіш-фолд - це порода, яка потребує лише невеликої кількості уваги та любить спати у господаря на колінах.

9. Перська. Якщо вам потрібна спокійна кішечка, ви зробите правильний вибір, завівши перса. Вони вимагають певного догляду, але при цьому є експертами в області спокою і розслаблення.

10. Бірманська порода кішок любить трохи погратися, але при цьому залишається однією з найспокійніших порід. Проте переконайтеся, що у них є хоча б трохи часу для ігор.

Раніше УНІАН розповідав, яка порода кішок найкраще підійде кожному зі знаків Зодіаку. Так, Близнюкам найкраще підійде сіамська кішка, Левам - абіссінська, а Водоліям - сфінкс.

Вас також можуть зацікавити новини: