Із чого роблять паприку? / фото ua.depositphotos.com

Паприка та її більш ароматний "двоюрідний брат" - копчена паприка - використовуються повсюдно. Можна було б подумати, що більшість людей хоча б приблизно знають, з чого вона робиться. Але, судячи з безлічі недавніх одкровень в інтернеті, це зовсім не так.

У пості австралійської харчової компанії Nutraorganics вони пояснили своїй аудиторії, що паприка - це не якась особлива рослина, а звичайний перець, який був висушений, пише IFL Science.

Як пояснюється, паприка виробляється з подрібнених солодких і м'яких перців. Гостріші сорти перцю були привезені в Європу іспанськими дослідниками Америки. Згодом європейці виводили все більш м'які сорти рослини, домагаючись солодшого смаку.

Відео дня

Перці, які використовують для паприки, незважаючи на схожість за солодкістю і м'якістю та приналежність до одного сімейства, довші й тонші, ніж болгарські перці, які продають, наприклад, у США. Гостріші різновиди паприки містять як чилі, так і солодкі сорти перцю, але в Угорщині - де паприка стала національною пряністю - в основному використовують солодкий варіант.

Коротше кажучи, у паприки немає власного дерева - адже це вже звичайна рослина, з якої роблять і інші види перцю.

Інші новини про спеції

Раніше УНІАН повідомляв, чим небезпечна кориця. Ті, хто додає незначну кількість кориці до страв або напоїв, навряд чи зіткнуться з якимись наслідками, але вживання цієї спеції у великих дозах може спричинити проблеми.

Крім того, ми розповідали про цілющі властивості імбиру. Як з'ясували дослідники, імбир містить численні біологічно активні сполуки, що зменшують запалення, знижують артеріальний тиск, зміцнюють здоров'я судин і покращують ліпідний профіль.

Вас також можуть зацікавити новини: