Біля берегів Одеси затонув танкер / фото УНІАН

Затонулий у Чорному морі поблизу Одеси танкер Delfi мають відбуксирувати за два тижні.

Читайте такожДля підняття танкера "Делфі" знайшли відповідний кран - Криклій

Про це на брифінгу в Харкові заявив міністр інфраструктури Владислав Криклій, повідомляє РБК-Україна.

Відео дня

За його словами, судновласник кілька разів переносив терміни, однак це не призвело до жодних результатів.

"Ми визнали цю подію надзвичайною ситуацією, передали повноваження АМПУ, і тепер це все координується Адміністрацією морських портів... І протягом двох тижнів до Дня незалежності вони мають зробити викренювання і відігнати нарешті цей буксир", - заявив Криклій.

Аварія танкера Delfi: що сталося

  • В листопаді 2019 року в Чорному морі біля Одеси в районі пляжу «Дельфін» зазнав аварії танкер Delfi з трьома українцями на борту. Щодо капітана було відкрито кримінальне провадження.
  • Внаслідок аварії було забруднено узбережжя, витоки нафтопродуктів почастішали з настанням літа.
  • Судновласник пообіцяв прибрати танкер з пляжу ще до 31 березня, потім терміни переносилися. Останні спроби наприкінці липня завершилися невдачею.
  • 23 липня АМПУ оголосила тендер на роботи з евакуації танкера, кінцевий термін подачі пропозицій - 28 серпня, вартість - майже 24 млн 682 тис. грн.
  • 26 липня комісія з ТЕБ та НС Одеської облдержадміністрації визнала ситуацію з «Делфі» надзвичайною. Судновласнику відмовили у продовженні робіт. Чиновники кілька разів заявляли, що не виключають розрізання судна на місці аварії. Екологи та громадські працівники стверджують, що це може обернутися для Одеси катастрофою.
  • Роботи з підняття судна виконуватиме приватна компанія без використання державних коштів.