Дитинча й мама перебувають увесь час разом / Фейсбук Національний антарктичний науковий центр

На українській полярній станції "Академік Вернадський" уперше народилося тюленя. 

Читайте такожПінгвіни, морські слони та тюлені-крабоїди: які тварини мешкають біля станції "Академік Вернадський" (фото)Про це йдеться на сторінці Національного антарктичного наукового центру у фейсбуці. "Вчора, 14 вересня 2020 року, команда 25-ої УАЕ повідомила, що на о. Галіндез, де розташована наша станція, народилося перше тюленя Уедделла. Це дівчинка, яка поки налякана та тримається матері", - йдеться в повідомленні.

Полярники зазначили, що вагітність у самок тюленів Уедделла триває 10 місяців, а народження малят відбувається просто на льоду. Кожна самка приносить по одному малюкові. Новонароджені тюленята зазвичай важать 25-30 кг, а в довжину – до 1,3 м, а коли стануть дорослими, мають важити біля 400 кг.

Відео дня
Вагітність у самок тюленів Уедделла триває 10 місяців \ Фейсбук Національний антарктичний науковий центр

Мати вигодовує малюка протягом семи тижнів. Коли годування закінчується, молоді особини відправляються в воду і починають самостійне життя. А живуть ці тюлені відносно довго – 20 років.

"Пропонуємо традиційно всім разом придумати ім’я для цієї маленької красуні. Свої пропозиції пишіть у коментарях до посту. Ім'я буде обиратися за лайками полярниками", - додали науковці.

Полярники запропонували разом обрати ім'я новонародженій \ Фейсбук Національний антарктичний науковий центр

Новини, які можуть вас зацікавити: